Fc Grunberg - A.F.TH. 1-2

Vanavond maakte juryvoorzitter Gerlach Cerfontaine bekend welk boek bekroond werd met de AKO Literatuurprijs 2007. De uitreiking van de prijs werd rechtstreeks op televisie uitgezonden door het VARA/NPS programma Pauw & Witteman. De winnaar is heel terecht "Het schervengericht" van A.F.Th. van der Heijden! "Het schervengericht" is de tweede roman van A.F.Th. van der Heijden in zijn tweede ambitieuze romancyclus "Homo duplex".

Geen hattrick voor Grunberg dus en een beslissing in het eerder bechreven partijtje moddergooien, door sommigen ook wel een literaire polemiek genoemd. A.F.Th. van der Heijden wou maandagavond alvast niet samen met Arnon Grunberg in één zaal zitten bij de uitreiking, of hoe grote schrijvers hun kleine kantjes etaleren.

5 opmerkingen:

 1. Niet mee eens, ik vind dat Grunberg had moeten winnen, van der heijden is zwaar overroepen. Een zwaargewicht is hij wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gedrag van Grunberg was tijdens de uitzending behoorlijk kinderachtig (spelen met zijn kindje terwijl het boek van de winnaar besproken werd). Dat zijn dan volwassen kerels...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. idd, gele kaart voor Grunberg wegens spelbederf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op www.panzerfaust.org las ik vandaag wat Wladimir Arn-freak Sanne over A.F.Th. en de conventionele schrijversscene te zeggen (liever: te wervelrappen) heeft. Afscheid nemen is ook in dit geval niet gemakkelijk, maar ik ben het vét met haar eens, Nederlandstalig proza is toe aan... het heden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik ben t helemaal met Sanne (veilig ‘onbeveiligd’ item vóór dit)eens. Literaturbo’s der Lage Landen, verenigt u!
  Brian.

  BeantwoordenVerwijderen