De schaduw van Congo

>

Fantasia tot mooiste kinderboek uitgeroepen

Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden is ‘Fantasia’ van Geronimo Stilton. Dat beslisten lezers met circa 36.000 stemmen tijdens een grootscheepse verkiezing in het kader van de Jeugdboekenweek. Uit de stemmen blijkt dat 68% van de stemmers jonger was dan 19 jaar. De waarheid komt uit kindermond. Bij de meisjes was ‘Fantasia’ de favoriet, de voorkeur van de jongens ging naar ‘Matilda’.

Met kleurrijke prenten, vlotte teksten en speelse lettertypes bekoren de avonturen van krantenmuis Geronimo Stilton in de eerste plaats kinderen. Alexander, 9 jaar: “Dankzij Geronimo Stilton kan ik veel beter lezen en het zijn de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Het heeft een mooi begin en een mooi midden en een mooi einde, alles is gewoon perfect.” En voor minder dan perfect moet je niet gaan.

‘Pluk van de Petteflet’ van Annie M.G. Schmidt (uitgegeven bij Querido) eindigt op de tweede plaats. De belevenissen van het jongetje met de rode kraanwagen en zijn hart voor dieren vertederen niet alleen kinderen, maar ook heel wat volwassenen. De derde plaats gaat naar ‘Matilda’ van Roald Dahl (uitgegeven bij De Fontein).


(Bron: Stichting Lezen)