Darwin online

Ik had het er vroeger al eens over, maar in deze tijden waarin creationisme zowaar opgang maakt, kan het geen kwaad nog eens te wijzen op de essentiële website "Darwin Online" van de University of Cambridge. De site is onderverdeeld in "books", "articles", "published Manuscripts" en "supplementary works" met private papers. Er is een uitgebreide Darwin bibliografie en manuscript catalogus. Reeds online: de eerste edities van 'Voyage of the Beagle', 'Zoology', 'Descent of Man', alle edities van 'Origin of Species', manuscripts; papers: Beagle Diary; field notebooks, Journal, transmutation notebooks and Autobiography. Sinds 2006 kreeg Darwin Online 42 million hits. Er worden nog steeds regelmatig updates (illustraties, vertalingen, ingescande perartikelen, etc.) toegevoegd. Voor wie nog meer Darwin sites zoekt kan hier terecht en wie toch de papieren versies verkiest kan in onze bibliotheek van het KBIN (museum voor natuurwetenschappen) terecht. De webcatalogus van de federale bibliotheken vind je hier (tip van de bibliothecaris: geavanceerd zoeken met RBINS als Availability --AV-- waarde beperkt de zoekresultaten tot onze bibliotheek).

2 opmerkingen:

  1. vergeet nniet te vermelden: de UGent kreeg ook net een subsidie van x duizend euro om het darwinisme weer aan te zwengelen. een projectmedewerker mag zich voor x aantal maanden storten op het promoten van atheïsme via website met educatief materiaal :)
    lang leve belgië, ni dieu, ni maitre!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de aanvulling. 2009 wordt het jaar van Darwin, zeker ook bij ons met de opening van een nieuwe zaal gewijd aan de evolutie..

    BeantwoordenVerwijderen