LSD op zondag

Wat een muzikale omnivoor ik ben bewijzen mijn aankopen gisteren in de Fnac. Bij de buitenkansjes vond ik resp. Elvis Presley (Early Years) , the Waterboys (hun excellente debuut uit 1983, aangevuld met outtakes en demo's), Dave Gahan van DM (Hourglass), Velvet Underground (Best of), en ook een Global Underground mix cd-set. Progressive house noemen ze dat. Bekendste namen Felix da Housekat, miss Kittin and the hacker, Underworld en Laurent Garnier. Vooral Sunset (bird of prey) van Fatboy Slim -met een sample van Jim Morrison- is fraai. Ideale soundtrack voor tijdens de LSD op zondag. Voor alle duidelijkheid - er waren al collega's die meenden dat ik niet langer aan sport deed - LSD staat voor long slow distance. Vrij vertaald: lange saaie duurloop. In mijn geval is dat lopen aan een tempo van circa 5:25 per kilometer. Vandaag staan twintig kilometer op het programma. Op tien weken van de marathon van Parijs komen er echter zondagen aan met LSD's van 30 km en meer. Ik kan je verzekeren dat je dan tijdens de laatste kilometers niet alleen sterretjes ziet, maar ook roze olifantjes en de beruchte 'Lucy in the sky with diamonds'. Lange afstandslopers hebben geen drugs nodig.

5 opmerkingen:

 1. Lol, dat is een mooie, lange saaie duurloop.

  "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite. For man has closed himself up, till he sees all things through narrow chinks of his cavern"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoog tijd om aan mijn trip van 20 km te beginnen en those doors of perception te openen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb die van 25 erop zitten met een pijnlijke knie als gevolg :-( Hopelijk verging het jou een stuk beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ging prima maar de derde training op rij in de regen, dat weegt ook wel door. Hopelijk brengt rust soelaas voor je pijnlijke knie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die VU-cd heb ik ook gekocht :-)

  BeantwoordenVerwijderen