De schaduw van Congo

>

De Morgen verschijnt niet op dinsdag

De krant De Morgen zal dinsdag niet verschijnen. Het personeel staakt uit protest tegen de lijst van 13 werknemers die ontslagen zullen worden. "Een open geest beleeft meer" klinkt nu wel erg cynisch, ontslagen worden ondermeer chef sport Hans Vandeweghe, notoir AA Gent supporter en een van de weinige Vlaamse sportjournalisten die verder kijkt dan zijn neus lang is, columnist Bernard Dewulf, onderzoeksjournalist Georges Timmerman, chef opinie Bert Bultinck, journaliste Thea Swierstra en fotograaf Filip Claus. Chef cultuur Dirk Remmerie krijgt een andere functie bij Het Laatste Nieuws. Met cultuur zal het wellicht niet veel meer te maken hebben., eerder showbizz en buzz vermoed ik.

In totaal worden 13 werknemers ontslagen: 6 journalisten, 3 eindredacteurs, 2 lay-outers en nog 2 medewerkers van de fotoredactie. Twee anderen stappen vrijwillig op.

De beslissing van de redactie om te staken werd genomen met een meerderheid van 63 stemmen. Acht mensen stemden tegen en drie onthielden zich. "Met deze staking willen we protesteren tegen de lijst en onze solidariteit betonen met de collega's die ontslagen zullen worden", zegt journaliste Liesbeth Van Impe. "Het is ook een uiting van het geschonden vertrouwen van de redactie in de hoofdredactie". (Via TT)

Meer lezen @Zita