Internet voor iedereen

Internet voor iedereen is een project van het Ministerie van Maatschappelijke Integratie en de Federale Overheidsdienst Informatie en Communicatietechnologie (FedICT). Het project kadert binnen het Nationaal Actieplan tegen de Digitale Kloof en gaat de strijd aan tegen de maatschappelijke uitsluiting van toegang tot digitale informatie.

Volgens artikel 10 van het Decreet op het lokaal cultuurbeleid (2001) is internettoegang een gratis basisvoorziening in de openbare bibliotheek. Driehonderd Vlaamse openbare bibliotheken stellen samen meer dan 2.000 computers ter beschikking aan hun gebruikers, waarvan het grootste deel ook verbonden is met het internet. Bibliotheken zijn geografisch gespreid in Vlaanderen, hebben een breed spectrum aan openingsuren en pc's kunnen geraadpleegd worden onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Openbare bibliotheken zijn internet voor iedereen.
Keurmerk
FedICT heeft een aantal organisaties erkend die het keurmerk Internet voor iedereen (www.internetvooriedereen.be) mogen dragen. De basisvoorziening van publieke pc's in de openbare bibliotheek past perfect in het plaatje van de democratisering van het internet en het dichten van de digitale kloof. FedICT heeft het logo van Internet voor iedereen dan ook meteen toegekend aan de openbare bibliotheken. Alle bibliotheken kunnen de herkenbaarheid van het project en de laagdrempelige internetvoorziening in de openbare bibliotheek vergroten door het logo op hun bibliotheekwebsite te plaatsen.

Bron: www.bib.vlaanderen.be

Technorati tags: