Bibdating

Bibdating: de bibliotheek als eenzame harten-bureau

Als het aan minister Anciaux ligt dan is de bibliotheek niet enkel een boekendepot maar ook een ontmoetingsplek. Met een project als bibdating van de Antwerpse Permeke- bibliotheek zal hij dus in zijn handen wrijven. De eerste editie van 'bibdating' in het Grand Café van bibliotheek Permeke bleek een schot in de roos. Op 14 oktober van 14 tot 16 uur wordt het experiment in het Grand Café Permeke op het De Coninckplein herhaald.

Bibdating is geïnspireerd op speeddating, waarbij deelnemers zich in duo kort aan elkaar voorstellen. Het is eens iets anders dan naar een discotheek gaan om een lief te zoeken", vertelt projectverantwoordelijk Frieda Punt. Bij bibdating draait het allemaal rond boeken. Zestien deelnemers nemen elk drie lievelingsboeken mee die het ijs moeten breken Na een snelle kennismakingsronde krijgt iedereen de gelegenheid om korte onder-vier-ogen-gesprekken te voeren over gemeenschappelijke interesses en passies. Elke tien minuten wordt er van gesprekspartner gewisseld.

Bibdating vertrekt van het idee dat mensen die graag lezen het ook goed met elkaar zullen kunnen vinden. Het spreekt vanzelf dat mensen die graag dezelfde dingen doen zich sneller tot elkaar aangetrokken voelen. Onderlinge vriendschap of eventueel een relatie hebben daardoor een grotere kans op slagen.Wie wil kan een persoonlijk briefje met zijn gegevens achterlaten in het boek van zijn gesprekspartners. Wie weet bloeit er iets moois open, wat dan weer het aanbod aan romantische literatuur ten goede kan komen.

Bron: Het Volk

Meer info:
Tweede bibdating in Permeke
Technorati tags: