Internet At Your Service

In het kielzog van YouTube maakt een toenemend aantal nieuwe internetdiensten de wildste buitelingen voor uw aandacht. Hier zijn er vijf die al even veelbelovend als YouTube zijn:

1.www.MyHeritage.com
Website waarop u een familiestamboom kunt beheren. De site laat toe om honderden online genealogiedatabanken te doorzoeken, maar het machtigste element dat de site levert is de fotoherkenner: scan foto's in van familieleden waarvan u de juiste naam of herkomst niet meer kent en misschien vertonen ze gelijkenissen met die van wél geïdentificeerde personen uit iemand anders zijn stamboom, zodat uw beider familiegeschiedenissen snel exponentieel kunnen groeien.

2.www.Pandora.com
Uw eigen internetradio, gebaseerd op uw eigen muziekvoorkeuren. Typ de naam van een artiest of groep in en u krijgt een nonstopstream met muziek van uw favoriet én artiesten met een oeuvre dat erop lijkt.

3.www.Digg.com
Digg.com aggregeert uit blogs en nieuwssites het belangrijkste nieuws door toevallige lezers een 'score' te laten toevoegen aan een bepaalde brok nieuws: die met de meeste tags of door lezers aangebrachte virtuele stickers staan bovenaan de lijst van links die de website constant en à la minute verzamelt.

4.www.Eventful.com
U hoeft de brochures en kalenders van uw lokale culturele centrum niet meer bij te houden om uiteindelijk toch te laat te ontdekken dat de voorstellling die u echt wilde zien allang gepasseerd is. Ga naar Eventful.com, voer de naam van uw woonplaats in en aanschouw een lijst met culturele of andere manifestaties in uw buurt. De evenementen worden gratis ingevoerd door degene die ze organiseert.

5.www.Frappr.com
Mix MySpace met Google Maps en je krijgt Frappr, een site waarop je je online vriendennetwerk kunt visualiseren op een wereldkaart. Dankzij een aantal slimme internettechnologieën die de laatste jaren werden uitgevonden, werkt de site perfect samen met onder meer MySpace. Voer uw MySpaceprofiel in op Frappr, en u weet meteen al uw MySpacecontacten wonen.

(Bron: DM)

Technorati tags: