De grootste innovaties van 2006: Goodbye, paper?


De invasie van de eindejaarslijstjes! Het vaktijdschrift Popular Science bekroont de grootste innovaties van 2006: producten die op technologisch vlak of qua productconcept innovatief zijn.

In de categorie GADGETS kreeg de Sony reader PRS-500 de 2006 Award. Op de site van Pocketinfo is een beschrijving van dit device te vinden. Het scherm van deze e-reader - met een diagonaal van 15 cm - is van bijna iedere hoek te lezen, zowel binnenshuis als in het volle zonlicht. Qua grootte is de Sony Reader zelfs kleiner dan een gemiddelde paperback en weegt het amper 250 gram. Met een volledig opgeladen batterij kan men tot 7.500 pagina’s na mekaar lezen. Deze reader bevat uiteraard software om uit de Sony Connect eBookstore te downloaden. Tot zove het promo-praatje. Voor de minpunten verwijs ik graag naar de entry van collega-blogger Wouter die eerder over deze reader berichtte.

Zal deze innovatieve reader een nieuwe dimensie aan het eeuwenoude lezen geven en de papieren boeken vervangen? In een knipselmap bewaar ik nog altijd een inmiddels vergeeld geworden artikel uit The New York Times: “E-Books May Hold the future, But Paper Books Can’t Be Beat” van John Updike. Hij besluit dit vurige betoog voor het papieren boek met “Without [paper] books, we might melt into the airwaves, and be just another set of blips.

Technorati tags: ,