Radioboeken winnen "Gouden shot"

CultuurNet Vlaanderen reikte op 4 december 2006 voor de eerste keer een prijs uit voor de strafste cultuurcommunicatie. De prijs ging naar de cultuurdealer die met de scherpste strategie en meest vaste hand de ader van het juiste publiek injecteert.

Radioboeken van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren kregen de eerste "Gouden Shot".Dit succesrijke innoverend crossmediaal project op het snijpunt van literatuur, radio en nieuwe media biedt een reeks verhalen van schrijvers die alleen in gesproken vorm bestaat. De verhalen worden verspreid via cd's, podcast en het radiostation Klara. Al ruim 26 000 lezers (of beter: luisteraars) hebben ondertussen een van de radioboeken gedownload.

De andere twee genomineerde projecten waren:

Open je blik Geconcentreerd klassiek. Via ontdekkingsabonnementen laat BOZAR een nieuw publiek proeven van het aanbod klassieke muziek op de podia van het PSK.

Archief op het spoor Met een tentoonstelling, originele audiovisuele en gedrukte communicatie in ware tabloidstijl neemt de erfgoedcel Waasland het publiek mee op reis doorheen het Wase erfgoed.

Meer info:

CultuurNet Vlaanderen
Radioboeken
Vlaams-Nederlands Huis deBuren