Scriptieprijs Stichting Lezen

Een tijdje geleden berichtte ik over de toekenning van de Popthesisprijs, ondertussen raakte eveneens bekend wie de Scriptieprijs uitgereikt door de Stichting Lezen behaalde. Marit Trioen en Coosje Van der Pol gingen met de lauweren lopen. Ze behaalden ex aequo de eerste plaats. De Scriptieprijs gaat elk jaar naar de auteur van de beste afstudeerscriptie over 'lezen'. Het is de derde keer dat Stichting Lezen de prijs uitreikte.

Marit Trioen. In de ban van het beeld - Op zoek naar 'het' beeld van lezen en boeken in Vlaamse jeugdfictie. [PDF] Eindwerk Aanvullende Studie in de Communicatiewetenschappen – Universiteit Antwerpen.

Coosje van der Pol. Vertellen over de oorlog. De literaire getuigenis en het prentenboek met elkaar geconfronteerd.[PDF] Doctoraalscriptie Algemene Cultuurwetenschappen - Universiteit Tilburg


Eindverhandelingen - al dan niet prijzenswaardig - van studenten van Vlaamse archief- en bibliotheekopleidingen tenslotte zijn terug te vinden in de Online Open Access eindwerkendatabank van de vvbad.