Over bloggers, nerds en bloedzuigers

Wat is er leuker dan op een regenachtige zondag de dikke weekendkrant en de achterstallige kranten van de voorbije week door te nemen? Zo leer je nog eens wat bij. Hier enkele fijne uit hun context gelichte citaten.

"Zelfs de grootste nerds worden ondertussen door de media met de populistische zweep zetel en huis uitgejaagd om tegen hun zin en natuur marathons of triatlons te lopen/fietsen, zodat hun BMI weer acceptabele getalwaarden aanneemt."

Frank van de Auwera in de rubriek feelfood - over die titel moet lang gebrainstormd zijn - De Morgen Magazine 29 november 2008.

"Bloggers: bloedzuigers, niet mijn favoriete gedierte."

Hugo Camps in een column in De Morgen, 27 november 2008. Ter vergoeilijking van deze verzadigde columnist: hij schreef het naar aanleiding van de mini-rel rond Minister De Crem en zijn barbezoekje, beschreven in de blog Living in New York. Reacties van bloedzuigende bloggers vind je hier en ook hier. Edwin vat het fijntjes samen in Bloggen over lallen. Minister De Crem kwam in de Kamer van Volksvertegenwoordigers ook nog terug op het incident:

"Ik wil van deze gelegenheid en van dit non-event gebruik maken om een gevaarlijk fenomeen in onze maatschappij te signaleren. We leven in een tijdsgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. "

"Un monde fou, fou, fou.." Ik vermoed dat die blogster gewoon op een originele manier postuleerde naar een baantje bij Dag Allemaal. En hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.