Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Recensies van boeken verschijnen er vreemd genoeg al een tijdje niet meer in het tijdschrift Humo. Om het goed te maken geven ze nu meteen een boek weg van een van onze populairste schrijvers van het moment. Bij een van de volgende nummers (23.09.08) krijgt u dus gratis in paperback de nieuwste van Dimitri Verhulst, tot spijt van vele boekhandelaars wellicht.

Verhulst goes cheap? Het kan als een grote leesbevorderingactie gezien worden, en een stunt en primeur voor Humo dat zijn oplage tijdelijk nog wat kan optrekken. Enkele jaren geleden liet minister Anciaux exemplaren van VUUR van Bart Kouba gratis uitdelen. Niemand las het, maar iedereen had wel een exemplaar in zijn kast staan. Met Dimitri Verhulst - die deze actie zelf vergelijkt met de gratis DVD Ben-x bij DM - is het andere koek. Als er een schrijver is die alle lagen van de bevolking tot lezen kan aanzetten is hij het wel. Zijn vorig boek De helaasheid der dingen' was een echte bestseller en een bitterzoet feest van herkenning. De follow-up belooft - qua titel tenminste- meer Vlaamsch tevergeefs leed: 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol'.

De oplage bedraagt meteen ruim 300.000 exemplaren. Op 30 september, een week na de actie bij Humo, is het boek ook in een gebonden editie (€ 18,95) in de boekhandel verkrijgbaar, in België en Nederland. Wie in het najaar de literaire top 10 zal aanvoeren is bij deze al meteen bekend.

Meest gelezen