HartsTocht

Hartstochtelijk als ik ben bied ik met plezier de persnota van HartsTocht aan: de nieuwe tijdelijke expositie van het Museum voor Natuurwetenschappen die van 14 december 2005 tot 5 november 2006 te bewonderen valt.



"Een interactieve reis in je lichaam
Het hart ligt ons na aan het hart, het ligt op onze tong, we dragen het hoog en daarom popelt ons hart om je hartje winter, deze expo HartsTocht voor te stellen.

Het hart, zowel het orgaan als het idee, is immers een icoon van onze cultuur. Het is een onklopbaar orgaan, de motor van ons lichaam en dus van ons bestaan. Tijd voor een ontboezeming over dit fascinerende fenomeen.

In de tentoonstelling HartsTocht kom je middenin het hart en bloedvatenstelsel terecht. Deze spannende reis doorheen je lichaam gebeurt in zes etappes. Symboliek, hart, bloedvaten, bloed, gezondheid en geschiedenis passeren de revue. Je ziet er échte harten van mens en dier, films, uitvergrote modellen, interactieve toepassingen, maar ook opzienbarende collectiestukken zoals geplastineerde bloedvatensystemen, oude anatomische wassen beelden en weefselpreparaten.

HartsTocht doet een beroep op je actieve ontdekkingslust; door zelf te testen en te doen, beleef je een passioneel en persoonlijk avontuur."