De schaduw van Congo

>

Informatie 2007

Net terug van twee dagen Informatie 2007 in de nieuwe vleugel van de economie-faculteit van de Gentse universiteit. De tweedaagse conferentie stond in het teken van web 2.0. Revolutionaire zaken kreeg je er niet te horen. Heel wat open deuren werden enthousiast ingetrapt, maar er waren ook best aardige overzichten van de nieuwe generatie interactieve internetapplicaties, o.a. de keynote van Hilssen, zowaar een informaticus met gevoel voor humor.

Discussies over strategie en visie waren echter te schaars of snel in de kiem gesmoord wegens tijdsgebrek. Om 16u liepen de auditoria op donderdag verbazend snel leeg. Misschien moet er op die eerste dag ook met een receptie afgesloten worden?

Podcasts van een aantal lezingen zijn op de site van organisator vvbad te vinden. De slides van 'Top technologie trends in openbare bibliotheken ' zijn hier via Johan Mijs raadpleegbaar.

Feedback op deze overigens perfect georganiseerde studiedagen is mogelijk via www.vvbad.be/informatie2007 of via deze rechtstreekse link.

Verslagjes van andere aanwezige bloggers zijn te vinden @ librarian.be, commissaresse
@ jan met de korte achternaam.