OneClimate Island

Second life heeft een nieuwe klimaatontmoetingsplaats. Op OneClimate Island leer je hoe jij je steentje kan bijdragen aan een beter klimaat. Iedereen is er welkom. Surf naar Second Life, kies een avater (je virtuele ik) en ontdek een levenstijl die minder CO2 produceert. Op het eiland is er een tentoonstelling waar je verschillende filmpjes rond klimaat kan meepikken. Daarnaast kan je het 'House of Horrors' betreden. Het huis herbergt diverse apparaten die enorm veel CO2 uitstoten. Je ontdekt er wat je hiertegen kan doen. Je leert op het eiland ook de werking van windmolens kennen. Aan de hand van een simulator kan je zelf de werking bepalen. Simuleer het weer en je ontdekt de energieproductie van een windmolen. Het eiland blijft bovenal een virtuele ontmoetingsplaats. Je kan er debatten volgen en met je avater eraan deelnemen. Dit levert telkens interessante resultaten op.

In december vindt op het eiland ‘Virtual Bali Global Meeting’ plaats. De bijeenkomst is een virtueel alternatief voor de komende VN klimaattop in Bali.

Het eiland is een initiatief van OneClimate UK, één van de dertien OneClimate centra in de wereld. Meer informatie over het Second Life-avontuur en de organisatie vind je op hun site http://www.oneclimate.net. (Bron: socius.be)