EU Prijs voor Hedendaagse Literatuur in 2009

Afgelopen jaar heeft de Europese Commissie via een open oproep de 'Federation of European Publishers', in samenwerking met de 'European Booksellers Federation' en het 'European Writers' Congress' uitgekozen om de selectie en uitreiking van een nieuwe EU prijs voor Hedendaagse Literatuur 2009 te organiseren. Het doel van deze prijs is om het creatieve aanbod aan hedendaagse literatuur beter bekend te maken bij een ruim publiek en in het algemeen, om de interesse in de literatuur van eigen bodem en deze van andere Europese culturen aan te moedigen.

De prijs omvat enerzijds de aanwijzing van een Europees Ambassadeur voor Literatuur en anderzijds een erkenning voor opkomend schrijverstalent uit elk van de deelnemende landen in 2009, 2010 en 2011. De eerste editie van deze prijs zal uitgereikt worden in het najaar 2009.

De EU Prijs voor Hedendaagse Literatuur is een actie binnen het Cultuurprogramma (2007-2013), zoals ook de reeds lopende EU Prijs voor Muziek (European Breaking Borders Award), voor Hedendaagse Architectuur en voor Cultureel Erfgoed.

Meer informatie