La photographie n’est pas l’art

Met stip op mijn 'to visit' - lijstje geplaatst: een bezoekje brengen aan de nieuwe tijdelijke expo "La photographie n’est pas l’art" in het museum van Elsene. De privé- fotocollecties van de Antwerps diamantair en juwelier en vooral ook notoir kunstverzamelaar Sylvio Perlstein wordt er tentoongesteld.

Drie wezenlijke periodes in de geschiedenis van de fotografie wekten zijn geestdrift: de fotografie van de jaren 1920-1930, de conceptuele fotografie van de jaren 1960-1970 en de hedendaagse fotografie. De tentoonstelling biedt meer dan tweehonderd originele afdrukken van de jaren 20 tot vandaag, waaronder zowel beroemde meesterwerken als miskende schatten van meesters, zoals Manuel Alvarez-Bravo, Hans Bellmer, Brassaï, Henri Cartier-Bresson, Man Ray of ook nog Vanessa Beecroft, Andy Warhol, Barbara Kruger, Vik Muniz en Nan Goldin. Régis Durand en David Rosenberg.

Curatoren van de tentoonstelling zijn David Rosenberg (Frankrijk - 1965) en Régis Durand (Frankrijk - 1941). De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Musée d’Art Moderne et Contemporain de la Ville de Strasbourg. De ironische titel van de expo « La photographie n’est pas l’art.» is van Man Ray. Het is aan de bezoeker om zich een idee te vormen of te ontdekken wat de fotografie dan wel zou kunnen zijn.

"LA PHOTOGRAPHIE N’EST PAS L’ART".
SCHATTEN UIT DE FOTOGRAFIE VAN DE AVANT-GARDISTEN TOT VANDAAG.
29.10.2009 > 10.01.2010 @ Museum van Elsene