Catalogus openbare bibliotheken verrijkt met recensies

Voortaan zijn de recensies uit Leeswolf - het literaire tijdschrift waar ik zelf al meer dan een decennium voor schrijf - beter zichtbaar op zoeken.bibliotheek.be . Ook een selectie van recensies uit Leeswelp werd opgeladen. De 'zoeken.bibliotheek.be'-catalogus is samen met Libisnet en belgium.be een van de grootste collectieve catalogi van België en bevat ruim 3.000.000 beschrijvingen. Deze records zijn afkomstig uit de 6 grootste openbare bibliotheken in Vlaanderen. Meer dan 40 000 titels werden ondertussen verrijkt met een recensie uit de database van Vlabin-VBC.

Titels met een recensie kunnen nu behalve op het detailscherm van een titel ook teruggevonden worden via de verfijning “Recensie” in de rechterbalk. Zo kan er bijvoorbeeld bij het zoeken naar alle boeken van Bart Moeyaert gekozen worden voor de titels die een recensie hebben uit de Leeswolf of de Leeswelp. In vele gevallen gaat het ook om bekroonde werken. Daardoor kan de zoekactie ook verder verfijnd worden op een specifieke “Bekroning”.

Bladeren in alle door Vlabin-VBC gerecenseerde boeken kan via de link ‘besproken boeken’, beschikbaar op het startscherm van zoeken.bibliotheek.be.

Bron: Locus Nieuwsbrief jaargang 2, nr 6.