Vlaams e-bookplatform

De Vlaamse regering wil een half miljoen investeren in de oprichting van een e-bookplatform. Dat moet het mogelijk maken om ook Vlaamse boeken te kunnen lezen op e-readers. In Vlaanderen is het e-book nog niet ingeburgerd, maar de markt is zich traag aan het ontwikkelen met onder meer de oprichting van e-book.be waarover ik eerder berichtte.

Het digitale platform is een initiatief van minister van Cultuur Joke Schauvliege en minister van Media Ingrid Lieten. Het platform moet Vlaanderen de evolutie van het e-book en de digitalisering . Volgens Lieten is het niet de bedoeling dat Vlaanderen zelf een e-reader gaat ontwikkelen, maar wel dat digitale Vlaamse boeken beschikbaar gemaakt worden voor de burger. Op het digitale platform zullen uiteraard Vlaamse boeken beschikbaar zijn. De lezer zal in een hopelijk uitgebreider aanbod kunnen surfen met een zoekmachine en de boeken kunnen kopen of ontlenen.

Een prototype van het platform zal ontwikkeld worden in samenwerking met ICT-bedrijven, uitgevers en bibliotheken. Het project zal begeleid worden door het Kenniscentrum Innovatief Aanbesteden van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.Meer info over dit project @ bibnet.