Inforum 2010

Inforum, het jaarlijkse congres van de Belgische Vereniging voor Documentatie, vindt dit jaar plaats op 29 april. Locatie is zoals gebruikelijk de Koninklijke Bibliotheek. Overkoepelende titel is "Together we stand". Er zal nagegaan worden wat ons als I&D-professionals onmisbaar maakt voor onze organisatie.

Sprekers en vakreferenten zijn onder meer Andrew Clark (UCB Library Services, Eigenbrakel). Werner Beyens (Centrale Bibliotheek K.U.Leuven) brengt verslag uit over de LibQUAL+ enquête. Dit bibliotheekgericht kwaliteitsonderzoek meet de perceptie van producten en diensten bij haar klanten. Karolien Selhorst, beleidsmedewerker OB Vlissingen en hoofdredacteur Digitale Bibliotheek, illustreert hoe en waarom bibliotheken sterk moeten inzetten op een mix van kennis delen, mediawijsheid en web 2.0.

De namiddagsessie wordt geopend door François Frédéric (ULB, Brussel) die het belang van de de opleiding van hun gebruikers van de universiteitsbibliotheken zal illustreren. De laatste jaren ontstonden diverse competentiereferentiëlen die binnen de universiteit tot leidraad dienen om vormingsprogramma’s uit te werken. Afsluitend is er een debat over de veelzijdigheid van het I&D-beroep. Gaan de nieuwe technologieën eerder aanleiding geven tot een concentratie of een opsplitsing van het I&D-beroep? Beïnvloedt de digitalisering van de informatie elk van onze talrijke I&D-beroepen op gelijke wijze? Heeft dit gevolgen voor de opleiding?