VRT gaat mobiel

Na de bekendmaking van de genadeloze besparingsplannen komt de openbare omroep nu ook eens positief in het nieuws. Het aanbod van deredactie.be, sporza.be en cobra.be is vanaf heden nu ook in een aangepaste vorm beschikbaar voor mobiele telefoons met internettoegang. De lancering van een mobiele versie van teletekst past binnen de strategie van de VRT om zijn vertrouwde inhoud via zo veel mogelijk platformen aan te bieden.

Met deze nieuwe service zet de VRT een nieuwe stap in het verspreiden van zijn aanbod via digitale platformen. Gebruikers kunnen met hun mobieltje nu het laatste algemeen, sport- en cultuurnieuws raadplegen wanneer ze dat zelf willen. Ook de videofragmenten van de drie VRT-themasites kunnen geraagdpleegd worden. 

Je kan ook de teletekstpagina’s van Eén via smartphones raadplegen. De mobiele teletekst-versies hebben dezelfde effectieve besturing als teletekst op je televisie. Blackberry gebruikers  openen daarvoor in hun browser dit adres om de nieuwste softwareversie te installeren. iPhone openen de iPhone teletekst pagina in de iTunes appstore.

Overzicht digitale services: