PleinOPENair 10

-Cinema Nova Presents PleinOPENair-
PleinOPENair is terug. Het rondreizende zomerfestival van Cinema Nova heeft een huiveringwekkend programma samengesteld. De rode draad van deze editie is immers de veiligheidsproblematiek. Het festival wordt georganiseerd door Cinema Nova en wil ijveren voor een leefbare grootstad. Voor het eerste weekend nestelt PleinOPENair zich in een onbedreigde zone in hartje Europawijk.

Nu België voorzitter is van de Europese Unie, wordt de veiligheidszone rond de wijk te pas en te onpas ingesteld. Wel, PleinOPENair bevindt zich dit jaar net op de rand ervan, tussen de glazen wanden van het Europees parlement aan de ene kant en de nog steeds bewoonde Vautierstraat en een stukje levendige Waversesteenweg aan de andere kant. Het is hier, net naast het Leopoldpark dat het Museum voor Natuurwetenschappen huist.

Op 30 en 31 juli staat het festival op de esplanade voor de ingang van het museum. Je kan er komen huiveren bij “The Host”, een Zuid-Koreaanse horrorfilm waarin een monster via de vervuilde riolen de hoofdstad Seoel onveilig maakt. Ook “The Conversation”, een ijzingwekkende spionage thriller van Francis Ford Coppola is er te zien. Er staan ook optredens op het programma. Zo zal de duizelingwekkende trance van Fantazio het festival openen, Capsule zal hun voorliefde voor science fiction cinema belijden, en de fanfare Los Trogos zal de avondlijke omzwervingen begeleiden.

Programma @ Nova Cinema