Boekenbeurs 2013


Tijdens de 77ste editie van de Boekenbeurs in de Antwerp Expo zullen 60.000 titels bij negentig standhouders aangeboden worden. Bezoekers maken kans om op het platform Azertyfactory van de vzw Creatief Schrijven een eigen boek met gepersonaliseerde cover te maken. In een retrofabriek kan je als would-be schrijver je eerste boek voorbereiden. Zo kan je titel en genre, een lovend citaat uit een recensie en zelfs een foto voor de achterflap kiezen. De inhoud schrijf je dan later wel. Dit zijn de jaren '10, weet je wel. De verpakking is belangrijker dan de inhoud.

Publiekstrekkers van de boekenbeurs zijn dit jaar  Ruby Wax, R.J. Ellory en  Nicci French. En uiteraard mogen ook de Vlaamse  iconen/primitieven  Herman Brusselmans, Tom Lanoye, Pieter Aspe en Dimitri Verhulst niet ontbreken.

Er zal ook een wereldrecordpoging boekendomino ondernomen worden. Het record (officieus) staat nu op 2.586 boeken en nu wil men in Antwerpen drieduizend boeken halen. Deze boekendomino is volgens organisator Boek.be een symbool voor de samenwerking tussen auteurs, uitgevers, importeurs, boekhandels, bibliotheken en lezers. Vallen, opstaan en weer verder lezen.

Boekenbeurs 2013: van 31 oktober tot 11 november 2013 @ Antwerp Expo