20 km van Brussel (27 mei 2007)

Run like you've never done before..

Mijn tweede deelname op rij aan de 20 km, omkleden in het legermuseum, tussen de tanks en de vliegtuigen. Buiten overal stretchende of warmlopende mensen. Nog meer deelnemers dan in 2006, bijna 30.000. Met mijn borstnummer 15.013 start ik hopeloos achteraan in box 3. Maar de ambiance bij de deelnemers en toeschouwers is opperbest: handgeklap en gezangen in de vele lange tunnels. Na 30 minuten heb ik in de mensenmassa amper 6 km afgelegd maar dan begint een grote, lange inhaalbeweging. De powersongs van Nike stuwen me naar voor. Enkel op de laatste helling begeef ik bijna maar dan toch nog een sprintje naar de finish om in 1:31:36 te eindigen. Heel wat beter dan vorig jaar maar mijn streefdoel om onder de 1:30 te blijven net niet gehaald. Maar dat is detailkritiek, volgend jaar dan maar...

Meer info: klassementen, Parcours via google maps

3 opmerkingen:

 1. Knappe prestatie, Laurent! 1:31 in die massa is geen sinecure. Vorig jaar liep ik met een zeer hoog startnummer sneller dan dit jaar (nu 1:30). Slechte voorbereiding, en daarna heeft die helling mij de das omgedaan. :-(
  Volgend jaar heb je een betere startpositie. Maar ook daar loop je in echter in dichte drommen. Een goede raad: ga dan vroeg genoeg naar je startbox (minimum 30-40 minuten op voorhand). Dit jaar was het door de enorme toeloop en de nieuwe eerste startboxen (nu dus ook voor de boog) een ontzettende slechte organisatie. We geraakten amper vooraan.
  Heel misschen doe ik nog één keer mee. Ik focus in toekomst echter op veel mooiere wedstrijden met veel minder volk. Er is keuze genoeg in Vlaanderen, Wallonnië en Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Jens, ik was nogal laat toegekomen en kon enkel de grote massa volgen richting startbox 3. Mijn volgende wedstrijd wordt de 10 mijl van Vlaanderen begin juli, dat zal wel rustiger zijn dan Brussel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer van dat 1e half uur. Dat is een nadeel van grote wedstrijden. In Eindhoven bij de halve en hele marathon zijn er niet eens startboxen. Erg onhandig. Maar toch jaloers op je tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen