Dwars door brugge (6 mei 2007)

Nu zondag 6 mei vond de 27ste editie van ING Dwars door Brugge (15 km) plaats.Start en aankomst lagen aan de campus Ter Groene Poorte, vlakbij het station. Door het ideale loopweer waren 6800 lopers present!

Voor aanvang van mijn eerste deelname in het Venetië van het noorden had ik toch wat twijfels, mijn eerste stratenloop van het jaar en hoe ging ik de kasseistroken verteren? Het fraaie parcours leidde langs de vaart, langs de reien, door het historische stadscentrum met heel veel bochten, hobbelige weggetjes en lichte hellingen. Overal massa's enthousiaste toeschouwers. Op de grote markt een heuse fanfare en een tweede bevoorrading. Ik vertrok niet al te snel, er werd zonder chip gewerkt dus verloor ik bij het startschot met mijn borstnummer 6796 wellicht al een minuut. De eerste 4 km liep ik in 17:50. De 10 km in ruim 41 minuten. Pas in de laatste 4 à 5 km versnelde ik eindelijk om in 1 h 02 te eindigen. Officiële uitslag wordt vanaf woensdag bekend gemaakt op de site van Sport.be.

De volgende wedstrijd vindt in Gent op 17/05 plaats. Start en aankomst op het beroemde St-Pietersplein, waar ik als student zo vaak rondzwalkte in de vroege uurtjes, op zoek naar frituur Julien voor een laatste vettige hap voor het slapengaan. De tijden zijn veranderd.

Meer info:
Parcours Brugge (PDF)
ING stadsloop Gent

Meest gelezen