Wie schrijft die blijft

Een boekenprogramma op TV 1? Kan het dan toch? Zal het langer dan enkele afleveringen standhouden? In september komt de zender met een opvolger van het aloude boekenprogramma "Wie schrijft die blijft" uit de kast. Gastheer van "alles uit de kast" wordt Sven Speybrouck, de ex-Jongens en Wetenschap-presentator die in april vorig jaar Radio 1 inruilde voor het succesvolle productiehuis Woestijnvis.

Uitgangspunt van het nieuwe format worden de de kijkers zelf. Zij komen over hun favoriete boek vertellen en voegen dat toe aan een soort collectieve boekenkast die in de loop van het programma wordt opgebouwd. Dankzij Woestijnvis krijgt elke Vlaming stilaan zijn '15 minutes of fame'. In tegenstelling tot voorbije pogingen om cultuur op televisie te brengen mikt de VRT deze keer resoluut op het ruime Eénpubliek. Zo is er in het programma niet alleen aandacht voor romans, maar komen wellicht allerlei soorten boeken aan bod, van bizarre kookboeken tot fraaie prentenboeken.

Wie een "bijzonder" boek in huis heeft, liefst gekoppeld aan een grappige anekdote (genre meisje maakt het uit na het lezen van een relatiegids die ze van vriendje kreeg) kan aan het programma meewerken. Meer informatie is te vinden op de website van Woestijnvis.

bron: De Morgen

Meer lezen: VPRO - Wie predikt nog het boekenevangelie op TV?