Olympische Spelen op het internet

Hieronder enkele links om de Olympische Spelen online te volgen, surfen op het internet is voorlopig nog geen Olypmische discipline, helaas voor de lage landen. Met onderstaand lijstje zijn we niettemin lang zoet:




1. TV-zenders

Sporza heeft een site gewijd aan de OS met beelden, blogs en overzichten. Hopelijk blijft de medaillestand voor België niet te lang op nul staan. Volgens een enquête op de site van DM denkt 26% dat de Belgen op de Olympische Spelen 0 medailles zullen halen. Optimist tot in het graf. Bij de rode kaarten staan we al op twee! Mediatheek Olympia

De NOS geeft via haar website 12 livekanalen. Uiteraard is ook het livesignaal van Ned 1 te volgen (met commentaar). Tevens zijn op de speciale OS site van de NOS het wedstrijschema, andere videobeelden en de ranglijsten te zien.

2. Blogs

Verplichte lectuur: de uitstekende OS-blog van sportjournalist Hans Vandeweghe (aka Mister Hanze), zowaar een sportjournalist met enig kritisch denkvermogen (behalve als het over AA Gent gaat). Items over de sluimerende corruptie, en ja het falen van het BOIC.

Nederlandse verzamelblog.

Atletenblogs (via Lenovo)

3. Google Nieuws over de Olympische Spelen. Net na de openingsceremonie weren er ruim 453.653 berichten. Overkill na de eerste dag?

4. Google Maps: grafisch navigeren tussen de landen met de meeste medailles, de evenementen en de stadions.

5. Olympische Spelen op hyvespagina met daarop het laatste nieuws, blogs, foto’s, video’s en links naar hyvesprofielen van de Nederlandse atleten.

6. YouTube channels

SporzaOlympia's channel
Youtube-kanaal van het IOC (voor NL).

(Bron: Ricodb weblog)

Gerelateerde berichten: will the Olympics melt the internet?