Jack Dee Live at the Apollo

Het stapeltje boeken* dat ik moet recenseren is ondertussen al redelijk indrukwekkend aan het worden. Dus is de conclusie glashelder: kachel en leeslamp aan, tv, radio en pc uit. Helaas, zo eenvoudig is dat toch niet. 'Iets met boeken' kan ik gerust missen. 'Iets met schrijvers' had een beter titel geweest voor dit gloednieuwe literatuurprogramma aangezien vooral het leven van de auteur en niet zijn/haar oeuvre aan bod komt. Maar het programma kan zeker nog groeien. 'Jack Dee Live at the Apollo' is echter schitterende televisie en een schot in de roos (Canvas, 21.15). Britten zijn de ware grootmeesters in droge humor, dat bewijst Jack Dee met een spervuur aan grappen, en met als gast de Ierse Dara o'Briain kom je ook al niet meer bij van het lachen. Dara o'Briain is bekend van het Edinburgh Fringe festival en deed mee aan shows als Have I Got News For You en Never Mind the Buzzcocks. Mijn dagblad gaf vandaag ook nog eens een gratis film-dvd weg, zowaar een western: 3:10 to Yuma. En ik moet nog altijd Ben X bekijken, de vorige film die DM weggaf. Geen schild is bestand tegen de 'arrow of time'.

* op de leestafel liggen klaar:

-Paul Baeten Gronda: Nemen wij dan samen afscheid van de liefde - ben benieuwd naar dit romandebuut, zijn columns vind ik alvast vlijmscherp en goed geschreven (Bezige Bij)
-Serge Simonart: onze man was een vrouw - undercover in exentrieke biotopen, reportages die eerder in verkorte vorm in Humo verschenen (Lannoo)
-Trudy Dehue: de depressie-epidemie - over de plicht het lot in eigen hand te nemen (Augustus)
-Pjeroo Roobjee: Naar betere oorden en andere verhalen uit de buitenste duisternis (Querido)
-Claire Castillon: de liefde is van iedereen - meer verhalen over de man-vrouw relatie (Anthos)
-Amélie Nothomb: Champagne! (Manteau)
-Jef Aerts: Rue Fontaine d'Amour (Bezige Bij)