Ecran Total

Cinema Arenberg presenteert met "Ecran Total" tijdens de zomermaanden juli en augustus weer een aantal prachtfilms. Het recept is genoegzaam bekend. In de koelte van de filmzalen krijg je elke dag acht verschillende films voorgeschoteld. Het boordevolle programma verleidt de liefhebbers met filmklassiekers (vaak op nieuwe kopie), de nieuwsgierigen met onuitgegeven materiaal en voor wie het afgelopen seizoen een film gemist heeft, worden ook heel wat recente films geprojecteerd. Daarnaast komen themafilms, retrospectieven over filmmakers en cartes blanches aan bod. Keuze genoeg!

Aanraders bij de reprises zijn "the Saddest Music in the World" van Guy Maddin, een Canadese regisseur die met een reeks prachtfilms een uniek mild-surrealistisch universum gecreëerd heeft. In The Saddest Music incarneert Isabella Rossellini een bierbarones met glazen benen, gevuld met bier!

Absoluut niet te missen is de hommage aan John Huston, veelfilmer en toondichter op pellicule van de menselijke hoogmoed, met legendarische films op zijn palmares als The Maltese Falcon, The Treasure of the Sierra Madre en het huis clos-misdaaddrama Key Largo, waarin Humphrey Bogart acteren een nieuwe dimensie gaf. Play it again Sam!

Andere boeiende klassiekers zijn Hitchcocks kostuumdrama "Under Capricorn" (met Ingrid Bergman), Antonioni's "L'avventura" en Max Ophuls' "Letter from an Unknown Woman".

Ecran Total van 28 juni tot 29 augustus in Cinéma Arenberg

Meer info: www.arenberg.be.

Technorati tags: