Technorati: State of the Blogosphere

Eind juli 2006 registreerde de weblogzoekmachine Technorati ongeveer vijftig miljoen blogs op het internet. Eén procent daarvan was Nederlandstalig. Dat blijkt uit State of the Blogosphere, een driemaandelijkse studie van Technorati.

Uit het onderzoek blijkt dat de 'blogosfeer' honderd keer groter is dan drie jaar geleden. Op dit moment zou die elke 6,5 maand zelfs verdubbelen in grootte. Auteur van de studie en topman van Technorati, David Sifry, berekende voorts dat er per dag ongeveer 175.000 weblogs worden aangemaakt tegen een gemiddelde van twee weblogs per seconde. Daarnaast worden er elke dag 1,6 miljoen berichten geplaatst, wat neerkomt op 18,6 berichten per seconde. Dat is twee keer zoveel als een jaar geleden.

Minder positief is dat ongeveer 8 procent van de nieuwe blogs bij Technorati valse blogs of 'splogs' zijn, die spam bevatten. De dominante taal binnen de blogwereld is nog steeds het Engels, met in juni 39 procent van de postings in die taal. De tweede populairste taal in blogs is het Japans met 31 procent, gevolgd door het Chinees met 12 procent. Daarna komt het Spaans met 3 procent. Het Italiaans, Frans, Russisch en Portugees nemen elk 2 procent voor hun rekening. Het Nederlands en het Duits ten slotte vertegenwoordigen elk 1 procent. De overige 5 procent van de blogs zijn in een andere taal geschreven. Opmerkelijk is dat Engelstalige bloggers de neiging hebben om veel tijdens de werktijd te posten, terwijl de Japanners meer buiten de werkuren bloggen.

Bron: Belga

Technorati tags: