Time Magazine's 50 beste websites

Het Amerikaanse nieuwsmagazine Time heeft, naar jaarlijkse gewoonte, de naar zijn normen vijftig beste websites op het internet uitgezocht, verdeeld in verschillende categorieën. De meeste websites zijn uiteraard Web 2.0 sites. Hier is een greep uit het aanbod, één website per discipline.

Entertainment: Pandora

Typ de naam van uw favoriete groep, of zelfs uw favoriete nummer van die groep, en de website Pandora maakt een webradiostation speciaal voor u. Het speelt niet alleen nummers af van de groep of artiest in kwestie, maar ook muziek die erop lijkt. U hoeft zich niet in te schrijven of iets te downloaden: gewoon een zoekterm intikken en u bent vertrokken. Het radiostation kan ook naar uw smaak worden aangepast door op het duimpje omhoog of omlaag te klikken.

www.pandora.com

Sociale netwerken: Meebo

U chat met MSN of Windows Live Messenger, uw nieuwe kennis met de instant messenger van Yahoo! Probleem? Niet met de website Meebo, die alle instantmessengerprogramma's die u gebruikt in één enkel venster van uw webbrowser steekt. Technisch gezien werken de systemen nog steeds apart, maar door ze samen te steken hebt u toch een veel beter beeld over uw sociale netwerk dan met slechts één geprefereerde instant messenger. De individuele programma's (MSN, AOL?, Yahoo!, Google Talk) hoeven zelfs niet te worden geïnstalleerd op uw computer.

www.meebo.com

Tijdverlies: TMZ

Voor wie een paar minuten dood te slaan heeft, gaan vettige roddels over bekende medemensen er altijd wel in. De Amerikaanse website TMZ.com is sinds kort erg bekend omdat ze als eerste het nieuws over acteur Mel Gibsons antisemitische obsceniteiten tegen een politieagent heeft gebracht.

www.tmz.com

Bron: De Morgen
Volledige lijst: Time Magazine's 50 Coolest Websites

Technorati tags: