Popthesisprijs 2006 voor Elke Van Hevel

Terwijl de bibliothecaris in de hedendaagse videoclip nog steeds karikaturaal als stoffig en wereldvreemd wordt voorgesteld, maakte Elke Van Hevel in haar thesis komaf met enkele cliché’s inzake hiphop en wees ze op het belang van de vrouwelijke breakster, mc, dj of graffitispuitster.
Haar verhandeling getiteld “Een beschrijving van de relatie tussen mannelijkheid, genderrelaties en machtsrelaties in de hiphopscène” werd meteen bekroond met de allereerste Popthesisprijs.
De thesissen uit de laatste twee academiejaren (‘04-‘05 en ‘05-‘06) moesten handelen over popmuziek of over het brede poplandschap. Juryleden waren Sasha Van der Speeten (FM Brussel, De Standaard), Ayco Duyster (Studio Brussel), Marc Steens (ClubCircuit) en Wouter Degraeve (Muziekcentrum). Voorzitter was Gert Keunen (Rockacademie Tilburg/Briskey). (bron: Poppunt.be)

TOP 3:

1. Elke Van Hevele met “Een beschrijving van de relatie tussen mannelijkheid, genderrelaties en machtsrelaties in de hiphopscène”. Full text [doc]

2. Jolien De Boodt met “De sculptuur van de popmuzikant: het culturele gedrag nader bekeken”.
Full text [doc]

3. Sari Depreeuw met “Interoperabiliteit via het softwarebeschermingsrecht, het mededingingsrecht en het auteursrecht: Een bespreking van de zaak VirginMega/Apple”.
Full text [doc]

Meer info:
POPPUNT - EERSTE THESISPRIJS