Google Books sluit akkoord met Lannoo

Uitgeverij Lannoo en Google Books hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend voor de integratie van alle boeken van de uitgeverij binnen de zoekmachine. Uitgeverij Lannoo is hiermee de eerste algemene uitgever in Vlaanderen die een akkoord sluit met Google om haar boeken via online promotie extra in de kijker te plaatsen. Een nieuwe titel in de boekhandel kent veelal een korte levensduur. Na die eerste fase behoudt een boek zijn waarde, maar verliest het vaak de aandacht van het grote publiek.

Gert Ysebaert, directeur strategische marketing & sales van uitgeverij Lannoo: “De integratie van onze uitgaven binnen Google Books geeft ons de mogelijkheid blijvend visibiliteit te creëren voor al onze titels. Onze boeken zullen sneller ontdekt worden, waardoor we hopen de boeken ook langere tijd te verkopen. Uiteraard is dit ook een extra service voor onze auteurs”.

Maximaal 20% van de inhoud wordt vrijgegeven, dit om de auteursrechten te vrijwaren en de verkoop van het boek niet te hypothekeren. De lezer krijgt zo echter een goed beeld van wat het boek te bieden heeft. Bovendien wordt het materiaal op alle mogelijke manieren beveiligd tegen inbreuken. Er kan niet worden afgedrukt, gedownload noch gekopieerd. De eerste boeken zullen op Google verschijnen in de loop van januari. De volledige backlist van nog leverbare titels zal in de eerste helft van 2008 geïntegreerd zijn.

Meer info: www.books.google.be, www.lannoo.be