Fotoshoot van lezers met hun favoriete boek

Stichting Lezen en de NMBS trakteren lezende treinreizigers met bestemming Oostende op vrijdag 18 juli op een fotoshoot. In de stationshal van Oostende kunnen vakantiegangers met hun favoriete boek poseren voor een decor van palmbomen en exotisch witte stranden. Met deze actie willen de initiatiefnemers het lezen van boeken tijdens de vakantie in de kijker zetten. Later kunnen lezers ook nog terecht in Knokke en Blankenberge.

Treinreizigers die met hun favoriete boek poseren voor een zomers decor kunnen hun exclusieve vakantiefoto later als elektronische postkaart versturen vanop de website www.iedereenleest.be. Daar vinden lezers verder duizenden boekentips voor de vakantie. Iedereen die aan de actie deelneemt maakt bovendien kans om NMBS-reischeques, boekenpakketten en een literaire vakantie-outfit te winnen. Er is ook een boekje getiteld "Iedereen Leest – Op vakantie" met kortverhalen en leesinspiratie van van Ruth Lasters, Marc Helsen ,Lieve Joris, Marc Reugebrink en Randal C. Te verkijgen in de openbare bibliotheken.

Lezers zijn welkom met een boek op:
- vrijdag 18 juli (10-13u): station Oostende
- zaterdag 19 juli (10-13u): station Knokke
- zaterdag 26 juli (10-13u): station Blankenberge

En neen, met het boek 'The People Who Don't Know They're Dead: How They Attach Themselves to Unsuspecting Bystanders and What to Do About It' van Gary Leon Hill kom ik liever niet op de foto.