Woordconcert aan de Strandbibliotheek

Op dinsdagavond 22 juli zakken twee dichters, Peter Holvoet-Hanssen en Peter Theunynck, af naar het strand van Zeebrugge. Aan de Strandbibliotheek (nabij het Badengebouw) trakteren ze op een roetsjbaanrit vol poëzie. Het startschot wordt gegeven om 21.30u. De bluesgroep Hideaway zorgt voor live muziek.


Dichter-troubadour Peter Holvoet-Hanssen won dit jaar de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor zijn bundel 'Spinalonga. 44 gedichten' (2005). Recent verscheen van hem de bundel Navagio: wrakhoutgedichten. Beroepshalve doorzwom Peter Holvoet-Hanssen al vele wateren. Hij is een duivel-doet-al die zich niet in één hokje laat plaatsen. En dat geldt ook voor zijn poëzie en optredens. Die vallen niet te omschrijven als ‘klassiek’ of ‘performen’. Het woord ‘roetsjbaanrit’ komt veel dichter in de buurt.

Peter Theunynck (° 1960, Eeklo) publiceert onder meer in De Gids, Raster, Deus ex Machina, De Brakke Hond en Poëziekrant. In 1997 debuteerde hij met Berichten van de Panamerican Airlines & Co. De bundel leverde hem een nominatie op voor de C. Buddingh’-prijs in 1998. Met Traangasmaatschappij (2006) is voorlopig zijn laatste bundel verschenen.

Dinsdagavond 22 juli 2008 om 21.30u
Strandbibliotheek (Strand van Zeebrugge)
Bij regenweer in de bibliotheek van Zeebrugge (Marktplein 12, 8380 Zeebrugge)
Gratis
Organisatie: De Vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw

(Bron: persbericht stad Brugge)