De Dag van de Misdaad

De eerste Dag van de Misdaad vindt plaats op 21 juni 2009 op acht verschillende locaties in Antwerpen. Het is een crime festival waarop het Genootschap van de Vlaamse Misdaadauteurs zijn auteurs vanachter hun schrijftafel vandaan sleept en hen uitdaagt om zich op een originele manier aan het publiek te presenteren.
Waarom proberen misdaadschrijvers door te dringen tot in de ziel van het kwade? Wat drijft hen? Op de eerste Dag van de Misdaad tracht Het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs de passie voor het spannende boek te delen met een zo groot mogelijk publiek en de vooroordelen over het genre te doorprikken.
Enkele voorbeelden van activiteiten: Bavo Dhooge runt een bioscoop en illustreert tussen de films door de filmische achtergrond van thrillers. Piet Teigeler, die Antwerpen voor eeuwig in het hart heeft gesloten, presenteert werken uit zijn omvangrijke oeuvre. Jan Lampo laat u griezelen met verhalen over afschuwelijke moorden uit de 18e en 19e eeuw. In het AMVC-Letterenhuis legt een panel van auteurs u haarfijn uit hoe een thriller tot stand komt; Jonathan modereert het panel, waarin het zeer bekende en succesvolle schrijversduo Esther en Berry Verhoef zetelt.

Alles over deze dag - programma, activiteiten, locaties- vind je op deze site.