Strandcabines met bibliotheekboeken succesvol

Iedereen leest, ook zonnekloppers en strandlopers. De samenwerking tussen de Blankenbergse openbare bibliotheek en de badkarhouders was tijdens de zomermaanden erg succesvol. Vooral de strips waren voortdurend uitgeleend.

Bij de start van het hoogseizoen kregen alle uitbaters van strandcabines van de bibliotheek een pakket strandboeken in bruikleen. Het strandpakket bevatte populaire genres zoals thrillers en romantische boeken. De badkarhouders konden zo uitpakken met hun eigen strandbibliotheek. Uit een rondvraag blijkt dat de zonnekloppers gretig gebruik hebben gemaakt van de boeken die werden aangeboden. Vooral strips werden op het strand stuk gelezen, niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen. De badkarhouders zelf zorgden voor de nodige variatie door de pakketten onderling te ruilen.

Een aangenaam neveneffect is dat zonnekloppers via een folder ook de weg vonden naar de bibliotheek. Deze zomer kreeg de bibliotheek heel wat meer toeristen over de vloer. In juli en augustus werden tweeduizend meer uitleningen geboekt dan vorig jaar. Nu staat al vast dat de strandbibliotheekjes volgend jaar een vervolg krijgen.

Bron: Het Nieuwsblad
Foto credits: Kim Raven (Flickr)