'twitteren' woord van het jaar 2009

RT @mens32: RT @ebvr: 'twitteren' woord v/h jaar volgens het Genootschap Onze Taal
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
De leden van het genootschap Onze Taal hebben tijdens een congres in Utrecht het woord "twitteren" gekozen tot woord van het jaar 2009. Andere kanshebbers voor de titel waren ondermeer "kopvoddentax", "vuvuzela", "vaccinatieangst" en "koninginnedagdrama". Twitteren kreeg ongeveer 30 procent van de stemmen.

Vorig jaar werd de verkiezing nog via internet gekozen, samen met Van Dale Uitgevers en het dagblad De Pers. Toen won het woord swaffelen, dat is het laten slingeren van het mannelijk geslachtsdeel en er moedwillig tegen een object mee aantikken. De illustratie bovenaan is van Dimitar Tassev, de ondertitel luidt: the trouble with poets is they talk too much. Het lijkt wel Twitter avant la lettre.

Twitter
`Twitter` is een populaire dienst die vanuit de Verenigde Staten is komen overwaaien naar Europa. Het combineert webloggen met instant messaging en wordt daarom wel microblogging genoemd. Twitter is opgericht in oktober 2006 door `Obvious Corp`, een nieuw bedrijf uit San Francisco. De basisvraag van de dienst is `Waar ben je nu mee bezig?`Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Twitter