Libris Literatuur Prijs 2006

De roman "Waar was je nou?" van K. Schippers krijgt de Libris Literatuur Prijs 2006.
Deze literaire prijs ter waarde 50.000 euro werd voor de dertiende keer toegekend, van 1987 tot 1993 gebeurde dit onder de naam AKO Literatuur Prijs. Vorig jaar kreeg Willem Jan Otten de prijs voor Specht en zoon.

'We hebben gekozen voor de roman die het primaat van de verbeelding vooropstelt", zei juryvoorzitter Guusje ter Horst. "De verbeelding die wel raad weet met de ons omringende werkelijkheid. Wij kiezen voor het verlichte realisme." Schippers' roman gaat over een man die in het huis van zijn moeder een stapel oude Kodakfoto's vindt. Al snel ontdekt hij dat hij in de foto's kan verdwijnen, maar niemand wil hem geloven. Wanneer hij de kans krijgt om bij zijn jeugdliefde te blijven, weet hij niet wat hij moet doen.

"Hij vertelt het verhaal van een liefde die door het verstrijken van de jaren zuiver en vederlicht is geworden, zo ontroerend alsof je haar zelf hebt beleeft", staat in het juryrapport te lezen, dat verder van "een hoogtepunt in het unieke oeuvre van K. Schippers" spreekt. "Het beste uit de oogst van het afgelopen jaar en in ieder opzicht de moeite waard die iedere goede lezer er voor zou moeten willen doen."


Meer info: http://www.libris.nl/


Technorati tags: