De schaduw van Congo

>

Bib Web Awards 2010

Op 13 december 2010 reikt de Bibliotheekschool van Gent de Vlaamse Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en - toepassingen binnen de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. Inmiddels werden de genomineerden per categorie bekend gemaakt. Schal de loftrompetten want bibman kreeg twee nominaties. Bibliothecaris in blog werd genomineerd in de categorie Biblioblogs en mijn bibmanblog in de categorie Twitter.

Ook verheugend is dat in de categorie catalogi de Gemeenschappelijke catalogus federale bibliotheken genomineerd werd. LibisNet werd echter over het hoofd gezien. En de fraaie blog van de infocaris werd vreemd genoeg niet genomineerd bij de biblioblogs. Bij de sites van vakorganisaties is er een mooie nominatie voor vlabin-vbc.

De stemmen van het publiek en de vakjury bepalen elk voor 50% het eindresultaat. Stemmen kan tot en met 26 november en kan met wat geluk een boekenbon opleveren. Je kan binnen één of meerdere categorieën je favoriet aanduiden. Meer info vind je op de blog, Facebook of Twitter pagina's van de cursisten van de Gentse Bibliotheekschool.

Laurent Meese heeft een goede neus voor nieuwe ontwikkelingen in de sector. Hij is van vele markten thuis met zijn ervaringen in de openbare bibliotheek én ook in een museumbibliotheek. (...) Dat hij vele interesses heeft blijkt ook uit zijn veelzijdige blog. Naast bibliotheekgerelateerde items, blogt hij ook over andere activiteiten in zijn leven. Hij biedt ons een zeer afwisselende weblog. Deze drukbezochte blog heeft bovendien een heel aangename look-and-feel, een uitgebreide trefwoordenlijst en een goede zoekfunctie... fragment uit het Jury rapport